Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΗΘΕΥΕΙ; ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ – ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΑ;

seismografos

Ερωτήματα προκύπτουν για τον τρόπο καταγραφής της ισχύος των σεισμών από τα αρμόδια ελληνικά γεωδυναμικά ινστιτούτα όπως το Αστεροσκοπείο Αθηνών, μετά την εκ νέου διάσταση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων μεταξύ αυτών και των αντίστοιχων ξένων γεωδυναμικών ινστιτούτων σε Δύση και Ανατολή.
Συγκεκριμένα και ενώ χθες έδιναν τα δικά μας ινστιτούτα 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ την ισχύ του χθεσινού σεισμού στην Κεφαλονιά, τα ξένα έδιναν 6,1.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 6,1 Ρίχτερ (5,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο), 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.
Tο Ευρωμεσογειακό, τον εμφανίζει μεγέθους 6,1. Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας έκανε λόγο για 5,9 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12χλμ. βορειοδυτικά του Αργοστολίου (14.9χλμ Βορειοδυτικά από Κεφαλονιά – Ληξούρι), με εστιακό βάθος 5-10 χλμ.
Το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) είχε δώσει το μέγεθος του σεισμού στα 6,4 Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε, δίνοντας μέγεθος σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το ίδιο μέγεθος δίνει και το Emsc.
Το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Μόσχας τον κατέγραψε επίσης 6,1 Ρίχτερ!
Το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Ουγγαρίας RSOE επίσης το κατέγραψε 6,1 ρίχτερ.
Και αυτή η κατάσταση η οποία τροφοδοτεί, υπόνοιες περί ηθελημένης παρουσίασης χαμηλότερης ισχύος σεισμών, προκειμένου να υπάρξουν χαμηλότερες διεκδικήσεις ασφαλιστικών εταιρειών, που ασφαλίζουν τα ακίνητα για σεισμούς από 6 ρίχτερ και πάνω, είναι μόνιμη.
Να σημειώσουμε ότι το κράτος είναι υπόχρεο αποζημιώσεων σε περίπτωση που ο σεισμός είναι από 7 ρίχτερ και πάνω.
Κάποιος θα πρέπει να δώσει μια πειστική απάντηση στους Έλληνες πολίτες σχετικά με τις τεράστιες αποκλίσεις που υπάρχουν στην μέτρηση των σεισμικών δονήσεων.
Να σημειώσουμε ότι ένας σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έχει μεγάλη διαφορά από έναν σεισμό των 6,1.
Για αν γίνει κατανοητό, ένας σεισμός των 7 βαθμών ρίχτερ είναι τριάντα φορές ισχυρότερος από έναν των 6! Η αύξηση είναι λογαριθμική.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ!
ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ- ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΙΧΤΕΡ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΤΑ 0,5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ
Προκειμένου να υπάρξουν χαμηλότερες διεκδικήσεις ασφαλιστικών εταιρειών, που ασφαλίζουν τα ακίνητα για σεισμούς από 6 ρίχτερ και πάνω.
Το κράτος είναι υπόχρεο αποζημιώσεων σε περίπτωση που ο σεισμός είναι από 7 ρίχτερ και πάνω.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΔΩΣΑΝ 6,1 ΡΙΧΤΕΡ.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΩΣ 5,7!!!!
Ελπίζουμε, όλα τα παραπάνω να μην είναι αληθή…γιατί τότε μιλάμε για μεγάλη κοροϊδία!
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου